Om os

Erfaring med brugs- og jagthunde gennem mere end 60år.

Kennel Gyvellund blev startet for mere end 60 år siden af min farfar Arne Laursen, i 2017 er kennelen gået i arv til mig. Jeg drømmer om at lede kennelen videre i samme ånd som min farfar, men også med nye metoder og tanker bag driften af kennelen.


Arne har altid haft en stor passion for den ruhårede hønsehund og han fik sin første hund som 15-årig i 1954. Efterfølgende er interessen for ruhåren kun blevet større og det har ført til mange gode resultater gennem tiden, blandt andet har han deltaget ved DM hele 14 gange og ud af disse har han opnået præmiering syv gange. I årenes løb er det blevet til fire hunde der har opnået Dansk Jagtchampionat og fem hunde med Dansk eksteriør championat.


Jeg har altid haft en stor kærlighed til hunde, men jeg begyndte for alvor at gå med hund i år 2011 med hunden Falli, som jeg overtog efter Arne. Da Falli gik på pension i 2014 overtog jeg en 1-årig gammel tæve. Træningsmæssigt udviklede jeg mig meget med denne hund og erfarede mig mange nye værktøjer. Jeg havde hende med da jeg var i praktik ved Hundeforstand hos Janne Vendelbo. Her observerede jeg utallige træningssessioner, og deltog både med min egen hund samt med lånte labradors for at erhverve mig ny erfaring.


I august 2016 hentede jeg ny hvalp i Sverige, det nye vidunder Horsfjärdens Mh-Burning Desire. Hun er efter nøje udvalgte og højt præmirede linjer, da avl og linjer også vægtes højt hos mig. Ønsket er i sidste ende at komme til at avle videre på kennel Gyvellunds blodlinje, men samtidig tilføre den noget nyt, hvilket jeg håber at kunne gøre med denne nye tæve.


Jeg har i forået 2017 gennemgået DKKs opdrætteruddannelse samt hundeholderuddannelsen.